Zoals velen weten is diëtiste Christine Tobback gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden in relatie tot ME/cvs en fibromyalgie. Hieromtrent schreef ze al verschillende succesvolle boeken:
- Eet wat bij je past (Voedingsadvies bij vermoeidheid en pijn)
- Gezond of gezondigd?
- Eet wat bij je past (Het kookboek)
In oktober geeft Christine een bijscholing hierrond aan collega’s en artsen. Momenteel doet het FODMAP dieet de ronde (eliminatie van fructose, lactose, tarwe en bepaalde vezels uit groenten en fruit) en zijn dokters ervan overtuigd dat dit de oplossing is voor personen die te kampen hebben met IBS (prikkelbaar darm syndroom). Hierin staat vermeld dat spelt goed verdragen wordt in geval van een fructose malabsorptie.
Zelf kan zij vaststellen dat dit niet voor iedereen met IBS van toepassing is. Daarom wou Christine graag even jullie medewerking vragen om enkele vraagjes te beantwoorden (enkel 2 blz).
Hier vindt u de vragenlijst waarmee u Christine enorm vooruit kan helpen.
Willen jullie zo goed zijn daaraan deel te nemen alstublieft?
Deze vragenlijst is dus enkel bedoeld voor deze personen waarbij een FRUCTOSE malabsorptie is vastgesteld via een ademtest die “positief” scoorde en in het dagelijks leven te maken hebben met prikkelbare darmen (=buikkrampen, opgeblazen, winderigheid, diarree en/of verstopping of afwisseling hiervan, opboeren).
Zoals jullie zullen zien, kunnen jullie dan het formulier rechtstreeks naar haar doormailen. christine.tobback[at]telenet.be
Voor jullie een kleine moeite, voor haar een grote hulp!
Bedankt!
Workshop Christine Tobback tijdens Forum van de Patiënt.
Christine geeft aanstaande zaterdag 27 september op het ‘Forum van de patiënt’ in het ICC in Gent een workshop. De beurs en workshop zijn gratis, gelieve wel in te schrijven op de website.
/// Eet wat bij je past – Christine Tobback
Er is nog maar weinig bekend over de invloed van voeding op pijn en vermoeidheid. Diëtiste Christine Tobback bestudeert al jaren het verband tussen chronische aandoeningen en onze moderne kook- en voedingsgewoonten. Ze ontdekte dat veel mensen last hebben van voedselintoleranties en dat chronische aandoeningen kunnen ontstaan en verergeren door voeding: maagzuur, hoofdpijn, migraine, reumatische pijnen, chronische vermoeidheid, gewichtsschommelingen, slaapstoornissen, ADHD,…
Veel van deze klachten hebben te maken met overgevoeligheidsreacties op voedingscomponenten, zonder dat dit objectief kan worden aangetoond. Vaak reageren mensen ook overgevoelig op voeding die voor gezond en weldoend doorgaat! De meesten van deze mensen voelen zich echter beter als ze hun eigen overgevoeligheden leren kennen en hun voeding aanpassen.
Aanvang: 10.00 uur